Η Διατολόγος

Βιογραφικό

Η Μάγδα Στιβαχτή είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του πρώην Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας (ΤΕΙ) και νυν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αποφοίτησε το έτος 2019, και το 2020 συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Φροντίδα στον σακχαρώδη διαβήτη» με ειδίκευση στην «Κλινική διαβητολογία». Το θέμα της μεταπτυχιακής της διατριβής ήταν «Η διερεύνηση των γνώσεων-πρακτικών για την διατροφή και την σωματική άσκηση, των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1». Κατέχει το δίπλωμα της «Κλινικής διαβητολογίας» από το 2022. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων, που αφορούν την παχυσαρκία, τον μεταβολισμό και τον διαβήτη. Συνεχίζει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις μέσα από σεμινάρια και συνέδρια, στον τομέα της διατροφής, και του διαβήτη.

Με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών, διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Σκοπέλου, στον νομό Μαγνησίας, όπου παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες και αντιμετωπίζει πλήθος περιστατικών, με έμφαση στην διαχείριση του σωματικού βάρους και του διαβήτη.

Φιλοσοφία

Η διατροφή μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, και μπορεί να υποδηλώνει πολλούς παραμέτρους της ζωής μας, όπως της ψυχολογία μας, την θρησκεία μας, το οικονομικό και κοινωνικό μας επίπεδο. Η  υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην πρόληψη ποικίλων νοσημάτων και κυρίως της παχυσαρκίας, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, είμαστε «ο καθρέφτης» των παιδιών μας, καθώς η δική μας διατροφική συμπεριφορά επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, τόσο στις διατροφικές προτιμήσεις, όσο και στις ανάγκες του. Η επιστημονική κατάρτιση σε συνδυασμό με την συνεχή παρακολούθηση νέων στοιχείων και ερευνών που αφορούν την διατροφή του ανθρώπου, αποτελούν τα θεμέλια, για την δημιουργία ενός εξατομικευμένου και επιτυχημένου διατροφικού προγράμματος με στόχο την πρόληψη ή την θεραπεία του ασθενή, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του.

Κύριος σκοπός είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών εξατομικευμένα, καθώς και η ψυχολογική ενίσχυση του διαιτώμενου, για να πετύχουμε μαζί την βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Στο διαιτολογικό γραφείο, κάθε άτομο προσεγγίζεται ξεχωριστά, βάζουμε μαζί τους στόχους της διατροφικής παρέμβασης και αντιμετωπίζουμε κάθε διατροφικό ζήτημα με την σωστή αξιολόγηση, το κατάλληλο διατροφικό μοντέλο και τέλος την εκπαίδευση για την διατήρηση του αποτελέσματος. Ένας ακόμη στόχος είναι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής να γίνει τρόπος ζωής.